Bilgi Bankası: E-Posta Problemleri
Thunderbird Kurulum yardımı
Posted by Halit Karakaya on 17 04 2013 11:09:38

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) önderliğinde,  TTNET, erişim ve yer sağlayıcı firmalar ile birlikte, Türkiye'deki SPAM trafiğinin azaltılması amacıyla 25 numaralı standart SMTP (giden mail) portunun 587 ile değiştirilmesi kararlaştırılmıştır. Bu sayede, İnternet kullanıcılarını olumsuz etkileyen istem dışı posta trafiğinin önüne geçilmesi veya azaltılması amaçlanmaktadır. Sadece dinamik IP kullanan ADSL kullanıcılarına yönelik olan bu uygulama bazı pilot bölgelerde uygulanmış ve başarılı sonuçlar elde edilmiştir. Port değişikliği uygulaması aşama aşama tüm illerde uygulanmaktadır. Mail gönderimlerinizde sorun yaşamamamak için Thunderbird'lerinizda SMTP (giden sunucu) portunu 25 yerine 587 olarak ayarlamalısınız.

Bu değişiklik webmail üzerinden gönderilen mailler için sorun teşkil etmemektedir.
Thunderbird'ünüzde kurulu her mail hesabı için yapmanız gereken değişiklikler:
Thunderbird'ünüzde kurulu mail hesabınızın ayarlarını yaptığınız pencereyi açın ve aşağıdaki değişiklikleri uygulayınız:

1.  Giden sunucum (SMTP) için kimlik doğrulaması gerekiyor seçeneğini seçili hale getiriniz.
2.  Giden sunucum (SMTP) portunu 25 yerine 587 olarak ayarlayınız.

 Thunderbird Kurulumu için tıklayınız.

(14 oy)
Bu makale yararlı oldu
Bu makale yararlı olmadı

Yorumlar (1)
Maria
22 07 2013 22:49:15
I was having this same prloebm. I had a local IMAP server with dovecot and TB accessed emails without encryption. Changing the connection security setting to STARTTLS seems to have solved the prloebm somehow. It used to happen randomly about every hour or so and the only way to fix it was to kill the thunderbird-bin processs and now I've been 3 days straight without this prloebm, sending probably 100 emails.
Yorum gönder
 
 
Tam İsim:
E-Posta:
Yorumlar:
CAPTCHA Doğrulama 
 
Lütfen resimde gördüğünüz karakterleri aşağıdaki kutucuğa girin. Bu otomatik kayıt ve form gönderilerini engellemek için gereklidir.

Destek Masası