2012 Android Yılı Olacak

04 Ocak 2012 Çarşamba 15:17

Mobil yazılım dünyasında 2011 yılına damgasını vuran şüphesiz tablet pazarında en büyük payı iPad ürünü ile Apple firmasına ait oldu derken, ortaya birden iPad’e rakip olabilecek Android tablet çıktı.

Mobil yazılım dünyasında 2011 yılına damgasını vuran şüphesiz tablet pazarında en büyük payı iPad ürünü ile Apple firmasına ait oldu derken, ortaya birden  iPad’e rakip olabilecek Android tablet çıktı. Apple’ı 2011 de geçemeyecek gibi gözüken Android, pazar rekabeti açısından aldığı hızlı ivmelenme ile iPad’i yakalayarak geçme noktasına gelmiş gibi gözüküyor.

android-(2).jpgAndroid için çalışmaları ve gelen yeni geliştirmeleri ile 2012 yılında piyasada lider olacağını ön görmek için kahin olmak gerekmiyor. Amiyane tabiriyle gümbür gümbür yol alan Android. Her seviyeden her kullanıcıya hitap edebiliyor.  Las Vegas’ta CES’te (Tüketici Elektroniği Fuarı) konuşan yetkililer Android’i önümüzdeki yıl  Tablet ağarlıklı olarak geliştireceklerini ifade ederken, Androide bu kadar güvenmelerinin sebebi ise Android 4.0 ve aka Ice Cream Sandwich (ICS) ile gelen yenilikler.

Bu yenilikler çok geçmeden Mobil cihazlarda ve Tabletlerde görmeye başlayacağız. Ancak Tablet’e ağarlık vermeyi düşünen geliştirmeciler; Pazar da  4,0 ile gelen Flash desteği’nin paylarını artacağını belirtiyor. 2011′de lider gibi gözüken  iOS ise 2012′ye iPad 3 ile hazırlanacak. Steve Jobs’un ölümünün ardından yenilikler de neler yapabileceği soru işaretleri ile dolu olan Apple, da belki pazar payını arttırmak için android işletim sistemini tercih eder.

 Android’in kurucusu ve başkanı olan Andy Rubin ise, Noel tatilindeki satış rakamlarıyla ilgili  twitter hesabından açıkladığı bilgilere göre “geçtiğimiz hafta sonu (24-25 Aralık) aktif edilen cihaz sayısı tam 3,7 milyonu buldu” diyor. Aktiflikten kasıt; yeni satın alınan bir cihazın Internet’e bağlanılarak kayıt ettirilmesi.

 Rubin, geçtiğimiz hafta bir günde 700.000 Android cihazının aktif olduğunu duyurmuştu. Yani Noel satışları, normal bir güne kıyasla neredeyse 3 kat daha fazla oldu.  Bu durumda geçen süre içerisinde her 20 saniyede bir cihazın satıldığı gibi astronomik bir rakam çıkıyor.


DİĞER HABER BAŞLIKLARI